APASATI BUTONUL CC PENTRU SUBTITRARE IN ROMANA

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Auroville, Auroville (Orașul Zorilor) este un oraș experimental din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu. A fost fondat în 1968 de către Mirra Alfassa (numită și „Mama”) și proiectat de arhitectul Roger Anger.

Conform fondatoarei orașului:

„Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio națiune să nu și-l aroge; în care toți oamenii cu aspirații sincere să poată trăi ca cetățeni ai lumii, supunându-se unei singure autorități, aceea a adevărului suprem. … Un loc în care nevoile spiritului și interesul pentru progres să preceadă în fața satisfacerii dorințelor și pasiunilor”

Cei 2.400 de locuitori, din care jumătate sunt indieni, aparțin a peste 50 naționalități, nu au o religie majoritară, nici sistem politic, iar economia locală nu se bazează pe bani, ci pe troc.

Ceremonia de inaugurare a avut loc la 28 februarie 1968 în prezența delegaților din 124 de țări și s-a citit statutul care conține patru puncte:

  • Auroville nu aparține în particular nimănui, ci întregii umanități. Cei ce locuiesc în oraș trebuie să fie servitori fideli ai Conștiinței Divine.
  • Auroville este spațiul educației continue, al progresului constant și al tinereții fără bătrânețe.
  • Folosind toate avantajele descoperirilor umane, Auroville se dorește a fi o punte între trecut și viitor.
  • Auroville va fi un spațiu al cercetărilor ce vizează Unitatea Umană.

Auroville a fost numit oraș internațional de UNESCO.

Iata insa ce putem citi la https://en.wikipedia.org/wiki/Mirra_Alfassa:

Mirra Alfassa (21 februarie 1878 – 11 noiembrie 1973), cunoscută ucenicilor ei ca Mama (The Mother), a fost o discipolă spiritualistă al lui Sri Aurobindo. Numele ei complet de la naștere a fost Blanche Rachel Mirra Alfassa.

Ea a ajuns la cercul spiritualist a lui Sri Aurobindo pe 29 martie 1914 în Pondicherry, India. După ce a fost nevoită sa părăsească Pondicherry în timpul primului război mondial, și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Japonia, unde l-a cunoscut pe poetul Rabindranath Tagore. În cele din urmă ea a revenit la Pondicherry și s-a stabilit acolo în 1920. După 24 noiembrie 1926, când Sri Aurobindo s-a retras în izolare, ea a fondat propriul său Așram (Sri Aurobindo Ashram), împreună cu o mână de ucenici. A devenit călăuza spirituală a comunității.

Experiențele ultimilor treizeci de ani din viața Alfassei se regăsesc în lucrarea de 13 volume numită The Agenda (Agenda). Sri Aurobindo a considerat-o o reîncarnare a Mamei Divine și i-a dat acest nume: „Mama”.

Mirra Alfassa s-a născut în 1878 la Paris, fiind fiica lui Moïse Maurice Alfassa, un turc evreu, și a Mathildei Ismalun, mamă egipteană evreică, o familie burgheză.

Biograful ei, Vrekhem, menționează că Mirra a avut diverse experiențe oculte în copilărie, dar nu știa nimic despre aceste lucruri și semnificația lor. Ea a păstrat în secret aceste experiențe și nu a spus nimănui nimic, căci mama ei după cum se știe era atee și orice astfel de experiențe ar fi fost considerate o problemă mintală care trebuie tratată. Mirra își amintește în mod special, că la vârsta de treisprezece sau paisprezece ani, a avut un vis cu o siluetă întunecată pe care ea a chemat-o cu numele Krishna, pe care nu o văzuse niciodată în viața reală.

Își amintește despre sine însăși că era o atee convinsă la acel moment și se opunea oricărei afirmații religioase despre existența lui Dumnezeu, dar îi venea diferite amintiri, despre care ea a constatat, că nu erau alcătuiri mentale, ci erau experiențe spontane și nu a dezvăluit niciodată aceste lucruri nimănui din jurul ei. Ea a dobândit o poftă pentru a cunoaște mai multe despre astfel de experiențe și a descoperit că Raja Yoga de la Swami Vivekananda este capabilă să explice ceva despre experiențele sale. A primit o copie a unei traduceri laxe a Bhagavad Gita în franceză, care a ajutat-o foarte mult în studiul acestor experiențe.

În acest timp, Mirra a făcut cunoștință cu Louis Thémanlys, care era liderul „Cosmic Movement” (Mișcării Cosmice), un grup adunat de Max Theon asemănător cu revista Cosmic Review (Revista Cosmică), a participat la discursurile ținute de Louis și a devenit activă în cadrul grupului, pentru prima dată la 14 iulie 1906, călătorind singură în orașul algerian Tlemcen pentru a se întâlni cu Max Theon și soția sa Alma Theon. În final, ea a făcut două călătorii, în 1906 și 1907, la casa lor de la Tlemcen, și acolo în casa lor, a practicat și experimentat învățăturile lui Max Theon și Alma Theon.

Alfassa și Henri s-au despărțit în 1908, iar Alfassa apoi s-a mutat la adresa 49 Rue des Lévis, Paris. Era un apartament mic și trăia singură, și se implica în discuții și convorbiri cu budiști și alte cercuri din „Cosmic Movement”. În acest timp, ea a început, de asemenea, să o frecventeze pe doamna David Néel. Mirra s-a căsătorit cu Paul Richard în 1911, care după ce a făcut armata patru ani s-a implicat în filozofie și teologie. El a ajuns să o cunoască pe Mirra pe când vorbea cu Max Theon. Vrekhem, biograful Mirrei ne informează că Richard avea niște probleme legale cu moștenirea copiilor din prima sa căsătorie cu o femeie olandeză și i-a cerut ajutorul Mirrei iar ea a acceptat.

Cu timpul, mulți dintre cei indoctrinați de către revista Arya Magazine și alții care au auzit despre Sri Aurobindo, au început să vină la reședința acestuia ori să rămână permanent pentru a practica yoga în stil Sri Aurobindo. Mirra nu prea a fost acceptată la început de către ceilalți locatari ai casei și a fost considerată o străină. Sri Aurobindo a apreciat-o pe ea ca fiind la același nivel de inițiere în yoga și au început să o numească „Mama”, și mai târziu a fost cunoscută de către toți locatarii ca fiind „Mama”, de atunci înainte. În jurul anului 1924 și după, „Mama” a început să organizeze atribuțiile locatarilor și încet, încet, casa se transforma într-un Așram cu mulți adepți cu care interacționa în fiecare zi. După 1926 Sri Aurobindo a început să se retragă din activitățile de zi cu zi spre a-și dedica timpul practicilor yoghine, iar numărul de locatari a crescut la 85 de membri. De atunci grupul deja se transformase încet, încet, într-un Așram.

În 1938, Margaret Woodrow Wilson, fiica președintelui american Woodrow Wilson a venit la Așram și a ales să rămână acolo pentru tot restul vieții sale.

În 1968, Alfassa a ajutat la crearea Auroville, un model universal de comunitate, cu scopul de a consolida forțele evoluției mișcării și pentru a iniția o nouă renaștere în India și în lume. În prezent, în 2015, Auroville este doar o comunitate cu largă răspândire, cu o populație de 2500 de persoane din cincizeci de țări. Cu toate acestea, planurile de dezvoltare a ceea ce există la ora actuală continuă și indică un oraș unic așa cum a fost imaginat de către Alfassa.

În 1980, Guvernul Indiei a folosit puteri opresive pentru a prelua conducerea orașului. Astăzi, Auroville este gestionat de o fundație alcătuită de guvernul indian.

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Th%C3%A9on, Max Theon (1848-1927), la naștere cu numele probabil de Louis-Maximilian Bimstein, a fost un polonez evreu cabalist și ocultist. În Londra, când încă era un bărbat tânăr, a inițiat Frăția Hermetică din Luxor (Hermetic Brotherhood of Luxor) în 1884, dar părea să aibă puțin de a face cu conducerea de zi cu zi a organizației, sau chiar cu actualele sale învățături. (Chanel și colaboratorii, Frăția Hermetică din Luxor).

Există unele dispute asupra faptului că Theon i-a predat lui Blavatsky la un moment dat; „Mama” în The Agenda spune că da, Chanel și colaboratorii consideră că acest lucru este puțin probabil, în timp ce Paul K. Johnson speculează în The Masters Revealed (Maeștrii descoperiți) că adeptul Teosofiei, Tuitit Bey, s-ar putea să se fi inițiat cu Theon. Frăția Hermetică din Luxor susținea că își are originea în Egipt, în 1870, și a fost adusă în Anglia de Theon în 1884.

În 1885 Theon s-a căsătorit cu Mary Chrystine Woodroffe Ware (Doamna Alma Theon), iar în următorul an, cuplul s-a mutat la Paris. În decembrie 1887, familia Théon a părăsit Franța pentru Algeria, unde li s-a alăturat mai târziu prietena Almei Theon, Augusta Roife (Domnișoara Teresa), și au achiziționat o moșie mare în Zarif, o suburbie a orașului Tlemcen din Algeria. Cu toate acestea Theon încă se ducea în vizită des, la Paris.

Theon a captat un număr de studenți, inclusiv pe Louis Themanlys și Charles Barlet, și au constituit „Mișcarea cosmică” (Cosmic Movement). Aceasta s-a bazat pe cărți doctrinare, numite Cosmic Tradition – Tradiția Cosmică, primite sau poate dictate în transă mediu-mistică de soția lui Theon. Ei au înființat revista Cosmic Review (Revista Cosmică), pentru „studiul și restabilirea tradiției originale”. Theon a declarat că soția lui Alma a fost motorul spiritual din spatele acestei idei, și că fără ea Tradiția și filozofia cosmică n-ar mai fi apărut niciodată.

Louis a fost un prieten al lui Matteo Alfassa, fratele Mirrei Alfassa (care mai târziu s-a asociat cu Sri Aurobindo și a devenit „Mama”), iar în 1905 sau 1906 Mirra a călătorit la Tlemcen pentru a studia ocultismului cu Theon (Sujata Nahar, Mirra the Occultist – Mirra Ocultista n.t.). „Mama” menționează că Sri Aurobindo și Theon au ajuns în mod independent și în același timp, la concluzii similare despre evoluția conștiinței umane fără a se fi întâlnit. Modelul simbolului lui Sri Aurobindo realizat de „Mama” este foarte asemănător cu cel a lui Theon, cu doar mici modificări în proporțiile pătratului central (Mother’s Agenda, vol 3, p. 454, din 15 decembrie 1962).

Moartea soției sale în 1908 a fost o lovitură puternică pentru Theon, din care niciodată nu și-a revenit cu adevărat. El a căzut într-o depresie profundă, și a anulat Mișcarea Cosmică. În acest timp, el a fost îngrijit de către ucenicii săi. Si-a revenit oarecum, dar niciodată nu a mai avut fostul său statut. Theon a murit la Tlemcen la 4 martie 1927.

 

Reclame